Welkom bij sporten in Baarn

Trefbal, wat voor jou?

Deze variant wordt veel op scholen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding gespeeld. Het spel lijkt op een variant van tikkertje met een bal. Het spel wordt gespeeld met twee teams, die elk een eigen helft van het speelveld hebben. De partij die de bal heeft, probeert iemand van de andere partij te raken op het lichaam. Het hoofd telt niet. Hierbij mag de bal niet eerst de grond raken. Wanneer iemand wordt geraakt, is hij af en wordt uit het spel gehaald. Als de bal wordt gevangen, is de werper af en wordt uit het spel gehaald en mag meestal een medespeler van de speler die de bal heeft gevangen weer terug het spel in.

Ook hier wordt, net als in koningsbal, in sommige varianten per team een koning aangeduid. Die staat permanent in het vak achter de tegenstander en mag pas naar zijn eigen vak terugkeren wanneer er slechts 2 spelers van zijn team overblijven. Het spel wordt meestal zo gespeeld, dat de deelnemers die zijn afgegooid achter het vak van de tegenstander moeten gaan staan om hulp te bieden aan hun eigen team op de eigen helft. Spelers uit de eigen helft en dit vak mogen de bal naar elkaar overgooien. Gooit iemand uit het achtervak iemand af, dan mag hij weer zijn eigen helft in.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Links

Dodgeball

Bekijk filmpjes

Spelregels uitgelegd

Trefbal in Wezep